Μενού Κλείσιμο

Τα νέα μας

Επανέναρξη προπονήσεων xωρίς ηλικιακούς περιορισμούς

Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό θα επιτρέπεται πλέον από την Δευτέρα 1η Ιουνίου, η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας βάση της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/31.05.2020 υπουργικής απόφασης.

Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλούμενος/η προπονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας.

Για τον λόγο αυτό και για κάθε αθλήτρια κάτω των 13 ετών η οποία ξεκινάει την αθλητική δραστηριότητα μετά την 01/06/2020, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού συστήνει τα κάτωθι:

Αθλήτριες κάτω των 13 ετών οι οποίες είναι εγγεγραμμένες σε σωματεία και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Για αθλήτριες κάτω των 13 ετών οι οποίες δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

Για τις αθλήτριες άνω των 13 ετών ισχύουν τα προβλεπόμενα από τις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *