Μενού Κλείσιμο

Τα νέα μας

Επανέναρξη των προπονήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου λαμβάνοντας υπόψη του τις οδηγίες που εκδόθηκαν από την Ε.Ο.ΠΕ & την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποφάσισε την επανέναρξη των προπονήσεων από την Δευτέρα 25/05/2020 για τις αθλήτριες δεκατριών (13) ετών και άνω.

Όλες οι αθλήτριες, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προπονήσεις, θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποια έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυμεί να αθληθεί, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

Κατά την προσέλευση σας στον ιατρό, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το έντυπο του προ αγωνιστικού ιατρικού ιστορικού, το οποίο συμπληρώνεται από εσάς παρουσία του ιατρού (γενικό ιατρό, παθολόγο, καρδιολόγο, πνευμονολόγο και συναφείς ειδικότητες).

Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού παραμένει στην κατοχή του ιατρού και φυλάσσεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο ιατρός μετά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του εντύπου του ιατρικού ιστορικού και εφόσον κρίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, συμπληρώνει το έντυπο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης η οποία επιτρέπει στην αθλήτρια να ξεκινήσει προπονήσεις.

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας καθώς και τις διαδικασίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (www.gga.gov.gr) στην ειδική κατηγορία Αθλητισμός και Covid-19 (βλ. Πρακτικές Οδηγίες Β’ φάσης για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους).

Κατά την προσέλευση των αθλητριών θα πραγματοποιείται καταγραφή τους σε ειδική φόρμα που παρέχεται για τον σκοπό αυτό από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *